Sećanje je smešna lupa

koja sitne stvari uveličava

20.08.2019.

Testirajući moju ravnodušnost, otkrila je da ni njoj nije svejedno da li je meni svejedno.

"Nemoj prestajati da pišeš, šta ću ja da čitam kad stignem kući?" Vredi li još to? Ne. Ništa što je izgovoreno nikakvu vrednost više nema. Poverovati je lako, ali jednako je i glupo, naivno dopustiti sebi da poveruješ. Zaslepljenost sjajem kamenčića koji reflektuje svetlost. Kad ga uzmeš na dlan, onda si svestan da to i nije kamenčić. Komad stakla koji na dlanu držiš već zaseca kožu i stvara bol. Fizičku bol, znaš. Nikada to sebi ne dopuštam. Da mi ljudi postaju bliski. Nikoga ne puštam unutar granica. Nikome ne pričam. A desilo se. Moja greška. Sama sam sebi nanela bol posle koje je teško koračati napred. Znam šta misliš. Sklona sam tome. A ti si tek peron u nizu na koji se ovaj voz zaustavlja. Nemaš pojma. Nisi uopšte svestan svoje nesvesti kad sam u pitanju ja. Karma? Gnev? Realno je bojati se toga. Zar su nam putevi ukršteni da bismo pričinjavali bol? Dovraga sa svim. Samo mi reci kako uspevaš? Zar ti je zaista apsolutno svejedno? Ravnodušnost ti drži konce? Ne govori da ne možeš. O, da. Ne želiš. Kakav previd s moje strane. Jednostavno ne želiš. Onda proteklih dana nisi izgovorio nijednu reč koja nije bila laž. Ili lažeš sebe? Lažeš i mene, zar ne? Strah je jedino što te sprečava. Strah najbolje ideje pokopa u prašinu zaborava. Strah blokira svet. Koliko bih rekla, ove reči ne mogu izraziti. Ne stajem na svakom peronu. Nisam toliko prokleta da uzimam sve što mi se pruža. Htela bih jedno. Ne mnogo. Pusti da ti u očim gledam dok izgovaraš te reči. Poslednje koje si rekao. Među zimzelenim rastinjem, tamo gde se život svakodnevno rađa, gde je zrak čist, znaš već da takvo mesto postoji. Čekala bih tamo na te tvoje oči. Isplati li se čekati? Ili je uzalud? Ne košta te da se pojaviš. Znaš već kad. Ostaješ pri svom, a ja ne puštam. Kako bih mogla? Ponovo dišem. Ponovo se budim. Menjam poglede na svet. Borim se za to što imam. To ne bih nikada prokockala. Neke stvari moram da sačuvam. To je od početka jasno. I sve je selo na svoje mesto. Sve se smirilo. Nedostaješ ti, kao poslednja kockica mozaika. Uzalud mi je pisati, zar ne? Samo odgovori na sve. Pusti me samo malo da ti se približim. Ne želim povrediti. Niti slagati. Još nikada nisam bila tako iskrena. Trebam te. Da li razumeš? Dovraga, ti nikada nećeš razumeti. "Bez ikakve logike, dirnut sam što osećam da sam joj potreban i što me gleda drukčije nego ikoga drugog, a baš toga se bojim."

Sećanje je smešna lupa
<< 08/2019 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

MOJI LINKOVI

Ona je moj razlog, u stvari.. Moja mala unikatna dragocenost u zalagaonici ovog ludila..
Ništa lakše nego sebe slagati.. Ništa lakše neg' se nasmrt opiti.. Ništa teže nego zalud tragati..


Neke bistrine se nepovratno mute, ali nikad dodir svile.
Tajne su kao device, s njima se mora nežno.
Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same...
Ali, suza je kraljica. Suza je najmoćnija vodena sila.
I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš neku staru dobru nepoznatu pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš..

I zaplakaćeš istog časa..

I najzad shvatiti kako sam te voleo..

Ma, ne idem ja ispred svog vremena. Moje vreme ide iza mene. U tome je nesporazum. Ipak, sačekat ću ga još malo. Još samo malo, onda odoh...
Trudeći se da to ne deluje nervozno, lupkao sam neki takt, pokušavajući nezrelo da privučem njenu pažnju.

Neuspešno..


MOJI FAVORITI
Laprdam sta stignem
Atrocity Exhibition
Prohujalo s vihorom
•●NedoSanjani Snovi Moje Mladosti●•
Čuješ tišinu? Prolazi vrijeme.
m0j maLi Svijet- drugima 0biČan, meni Čar0ban
years are gone, but he isn't ADP10
Ljepše - od - noći !
više...

BROJAČ POSJETA
11707

Powered by Blogger.ba