Sećanje je smešna lupa

koja sitne stvari uveličava

28.10.2019.

Bila je neko ko ne zna ostati. I nije ostala, nikada. A voleo sam je. I ona je mene volela. Svi su to znali, osim nas.

Imam li prave reči za tebe? Osećam se poraženom od života. Vidim da su svi onomad pravi izbori ustvari najlošije povučeni potezi u šahu života. Posle svih ovih godina konačno znam istinu. Iako u suštini prelepa, toliko je bolna da je mrzim. Kao da reči nismo imali jedno desetljeće ranije. Ostali smo ćutati, oboje. Koliko nam je dobra to donelo? Samo muk, tišinu, monotone kružne poteze. Život kao u lutkarskoj predstavi. Smeškamo se, koračamo danima kao marionete. Suština je prazna, i grize dušu. Nismo se trebali prepustiti sudbini, trebali smo je uzeti u svoje ruke, izgraditi svoju sreću. Pamtim ti svaku crtu lica, i onaj dečački osmeh kojega mi nikada nije bilo dosta. Neprimetna u masi, verovala sam da sam i tebi jednako takva. I kad god sam imala nameru da ti kažem, brzo bih se razuverila. Pomirila sam se s tim da ne postojim, ne znajući da čekaš neki znak. Ne znajući da misliš na mene, da bi delio sa mnom sve. Prerano sam loše razumela. Prebrzo našla utehu, navodni smiraj. Sada niti sam utešena, niti mirna. Jedno je isto. Ponovo se mirim s tim da ne postojim. Nemam snage. Ni za borbu, biti za ispravljanje krive Drine. Samo sam pustila, neka voda nosi sve. U talasu bola, mojoj duši slomljena su krila. Srce mi je ostalo u onom danu kad sam te čekala da kažeš bilo šta, a ti si ostao ćutati. Nemam više snage ni da kucam ova slova, svesna da smo prokockali sve. Pustili smo nas, dozvolili životu da nas razdvoji toliko da je prava sreća da uopšte dišemo pod istim nebom. “Ona se, slučajno, udala 18. maja 1980. Da se udala za mene, verojatno bih, kao pravi muž, ponekad i zaboravio taj datum. Ovako, zapamtio sam ga zauvek.”

Sećanje je smešna lupa
<< 10/2019 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI LINKOVI

Ona je moj razlog, u stvari.. Moja mala unikatna dragocenost u zalagaonici ovog ludila..
Ništa lakše nego sebe slagati.. Ništa lakše neg' se nasmrt opiti.. Ništa teže nego zalud tragati..


Neke bistrine se nepovratno mute, ali nikad dodir svile.
Tajne su kao device, s njima se mora nežno.
Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same...
Ali, suza je kraljica. Suza je najmoćnija vodena sila.
I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš neku staru dobru nepoznatu pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš..

I zaplakaćeš istog časa..

I najzad shvatiti kako sam te voleo..

Ma, ne idem ja ispred svog vremena. Moje vreme ide iza mene. U tome je nesporazum. Ipak, sačekat ću ga još malo. Još samo malo, onda odoh...
Trudeći se da to ne deluje nervozno, lupkao sam neki takt, pokušavajući nezrelo da privučem njenu pažnju.

Neuspešno..


MOJI FAVORITI
Laprdam sta stignem
Atrocity Exhibition
Prohujalo s vihorom
•●NedoSanjani Snovi Moje Mladosti●•
Čuješ tišinu? Prolazi vrijeme.
m0j maLi Svijet- drugima 0biČan, meni Čar0ban
years are gone, but he isn't ADP10
Ljepše - od - noći !
više...

BROJAČ POSJETA
11710

Powered by Blogger.ba